Pizzabunn
Denne pizzabunnen lager jeg hver uke, og bruker den til å lage to tynne 30cm-pizzaer, men den kan fint brukes til en pizza i langpanne. Kan både bruke grovt og fint mel.
Klikk på listepunktene for å markere som utført.- Start med å måle opp og blande mel, deretter putte i saltet.
- Deretter fyller du opp et målebeger med fingervarmt vann, og smuldrer opp gjæren og blandet det godt sammen. Hvis du bruker tørrgjær blandes dette først i melet.
- Fyll så et glass med kaldt vann og bland inn fiberhusken. Bland godt til det ikke er igjen noen klumper, og la svele i ca. 10 minutter. Blandingen vil nå ha fått en geleaktig konsistens.
- Bland det flytende med det tørre og rør godt til deigen har en klissete konsistens. Sett så til heving i ca. 30 minutter.
- Når deigen er ferdig hevet, ta olje på hendene og legg deigen på det du skal steke på og klem den flat med hendene.
- Så er det bare å legge på fyllet du ønsker!