Ingredienser

  • 2 dl fingervarmt vann
  • 0,5 dl olje
  • 25g gjær
  • 3 ts Provence-krydder
  • 1 ts salt
  • 4,5 dl glutenfritt mel

Foccacia

  • Gjærbakst
  • Tapas
  • Siderett

Fantastisk foccacia som kan lages i rund eller firkantet form.

Klikk på listepunktene for å markere som utført.
  • Bland sammen fingervarmt vann med gjær, deretter tilsett olje. Hell dette i en bakebolle.

  • Bland inn provence og salt - og hell melet sakte inn mens du rører til deigen er klissete.
  • Pensle en ildfast form med olje eller smør, og hell deigen i formen. Fordel deigen gjenvlig og sett den til heving i 30 minutter. Samtidig setter du ovnen på 225 grader.

  • Når deigen er ferdig hevet bruker du en gaffel og stikker flere hull i toppen av deigen, strø så over flaksalt, provence og olje.

  • Sett i ovn til steking i 20 minutter.